Monday, 16 May 2016

Jalan-jalan Mekap Orang :) Mekap Harga Berpatutan & Cantik Bersama Qimmy Melanie

Assalamualaikum w.b.t

Jawab ya salam kita :) Tak jawab dosa.  Apa? Jawab dalam hati? Alhamdulillah. Harini tak sesibuk hari-hari biasa, jadi Qim boleh lah update blog ni. Kali ni nak update sesi mekap aritu di sekitar KL. Mekap nikah dan juga sanding. Terlalu banyak pula shot yang diambil. Phone storage pun tunggu begegar je sebab banyak sangat dh gambar dalam tu. Jadi moh le kita update letak kat sini untuk tatapan korang.

Whatsapp: 
013-3588664

Nak make-up orang sama macam 'clerking' patient saya. Working with mask on, get used to it already. :)

Kepada semua kalau nak tahu price quotation untuk mekap dan nak book date terus boleh whatsapp saya kat nombor yang tertera di bawah. Please jangan lupa inform Qim event, date/time & lokasi anda. 

Sekiranya saya reply agak lambat, saya minta maaf. Tapi janganlah risau, saya akan reply juga lepas tu.Tak pernah saya tak reply mesej customer terchenta. Tak kisah lah hanya ingin bertanya, mahupun ingin membuat tempahan tarikh azimat. Haa azimat uols! ;)  

Whatsapp:
013-3588664

 Make-Up Syiraa on her Nikah

My second favourite toys after medical instruments ;)

Princess in the making....


Untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan, kenapa nama Qimmy 'Berry' Shop ada terpampang di blog ni. Ini adalah kerana selain membuat servis mekap, saya juga menjual barang-barang lain. Antaranya adalah produk kecantikan Tabita Skincare Original diambil khas dari Jakarta, Indonesia dan juga Bulu Mata Elise diterbangkan dari Jakarta juga. Kedua-duanya sentiasa ada stok! Jadi, kepada semua yang berminat atau masih tercari-cari produk yang sesuai untuk penjagaan wajah, boleh la beli dari saya ye dan kepada yang nak nampak Extravaganza Vogue Da Vass cantik seperti seorang DIVA bolehlah mengenakan bulu mata pelesu eksklusif ELISE dari Qim  ya! :) Jangan segan-segan nak whatsapp, Qim sedia membantu dan menjawab segala pertanyaan dan urusan jual beli. Terima kasih.

Thanks for having me dear =)

Sweetie Syira on her reception. <3

Whatsapp: 
013-3588664

Muh Favourite shots!

Servis mekap Qim AVAILABLE juga pada waktu last minute. InsyaAllah. Apa yang perlu korang buat adalah, just amik phone korang and save nombor Qim dan terus cari nama Qim kat whatsapp. :) Mekap dari Qim tiada pengkhususan, di mana anda boleh roger Qim di saat anda memerlukan servis mekap tak kira apa Occassion. Contohla nak pergi kenduri kawin ke, ada kenduri aqiqah ke, nak jadi bridesmaid ke dating ke or interview kerja (First Impression is very Important), Photoshoot ke nk gi Casting ke. Pokoknya time2 yang anda rasa nak nampak lain, nampak WOW! ;) Tiada masalah, boleh saje. 

Azimat Qim before makeup

Honey Bee Venom. Kalau nak dapatkan pun boleh  Roger Qim ;) Will give the Best price for ya!

Jangan lupa tengok entry Qim yang lain ya. Boleh scroll lagi blog ni tengok entry Qim sebelum ni. Terima Kasih. :)

Whatsapp:
013-3588664

MEDIA SOCIAL
Instagram: @qimmymelaniemakeup
Facebook: Qimmy Melanie Makeup


Thanks For Reading! 

#mekap #makeup #mekapmurahcantik #cun #cantik #natural #macamcantikje #jelita #mac #shuuemuera #revlon #makeupartistmalaysia #makeuparist #kl #selangor #klangvalley #1malaysia #mekapnatural #glowing #glow #mekapmurah #hargastudent #prompnight #nikahsanding #nikah #sanding #bacheloratteparty #graduatiom #birthday #dinner #makeupforspecialevents #events #muakl #klang #mekapmurah #kryolan #jurumekapwanita #makandam #makeupartiswanita #mekapartismurah


Friday, 6 May 2016

Barbie & Korean Look Make-Up by Qimmy Melanie

Assalamualaikum

Hello apa khabar semua? Semoga sihat sejahtera di sisi keluarga terchenta ya. ;) 
Kali ni Qim buat Barbie & Korean Look. Sekarang memang In-Trend pun kan mekap camni. Sape tak suka nampak comel ala2 BARBIE / K-POP Star ni. =)


WHATSAPP:
013-3588664

Untuk yang berminat boleh contact for date booking and quotation akan Qim bagi through whatsapp. Ramai yang tanya buat untuk mekap nikah/sanding je ke? Jangan risau, untuk apa2 occassion pun boleh. Qim sedia membantu. Kalau nak nampak lain di hari wedding kawan ke, nak photoshoot ke, nak jadi bridesmaid ke, ada performance ke, ada dinner ke show, semua boleh sayang~



 BASED IN KL(CHERAS) & SELANGOR (KLANG)
I DO TRAVEL.

InsyaAllah dapat bekerjasama dengan kalian. Ga sabar banget dech.  Tentang price pasti ga jadi masalah mah ama Qim. Semoga dipermudahkan segala urusan. 

Sorry sempat update sedikit saje blog dis time. Catch you later guys!


Instagram: @qimmymelaniemakeup
Facebook: Qimmy Melanie MakeUp

#mekap #makeup #mekapmurahcantik #cun #cantik #natural #macamcantikje #jelita #mac #shuuemuera #revlon #makeupartistmalaysia #makeuparist #kl #selangor #klangvalley #1malaysia #mekapnatural #glowing #glow #mekapmurah #hargastudent #prompnight #nikahsanding #nikah #sanding #bacheloratteparty #graduatiom #birthday #dinner #makeupforspecialevents #events #muakl #klang #mekapmurah #kryolan #barbielook #koreanlook #servismekapmurah #mekapberpatutan #mekapmurah #klang

Thanks For Reading!

OMG! BULU MATA ELISE FOR SALE!

Assalamualaikum w.b.t

Marilah meng-update blog sambil mendengar dan menyanyi Lagu Ada Apa dengan Cinta (AADC). Hee... Nostalgik sangat movie ni. Zaman form 4 cerita ni keluar. =) AADC2 mesti korang dah tengok kan. Plan baru nak tengok this week karena busy bangettt! Kangen pula rasanya pengen ngomong bahasa Indonesia. Dekat 6 tahun Qim stay kat Indonesia. Banyak pengalaman ditimba, segala kesusahan dan keperitan dilalui seorang diri di sana. Daripada struggle study & kerja disana cukup buat I matang. Alhamdulillah 




Okaylah, Membebel ke laut pula! For MakeUp Job, Qim pakai Elise Eyelashes. MUA kt Malaysia ni memang ramai pakai bulumata ni sebab sangat melentik and natural. Nampak cantik. Kat Indonesia memang rata2 MUA dorang pakai Elise. Letop sangat! Dari dulu memang Qim gila pakai bulu mata pelesu ni. Nak keluar shopping wajib pakai bulumata elise ni. Haha. Kelakar pula bila fikir balik. Fefeeling Che Ta kn. ;P  Memang hasilnya WOW! Vogue da Vass gitu lho! 

ELISE EYELASHES
Condition : NEW

1 pair - RM 13
5 pairs - RM60
10 pairs - RM120

Postage SM/SS - RM 7

WHATSAPP: 013-3588664




 Kepada semua yang mencari Bulumata ELISE ni, boleh lah contact Qim and amik banyak2. Jangan risau boleh juga nak beli satu2. Nak beli pukal pun boleh macam sorang customer tu. Amik pukal buat stock kat rumah. Senang, Lagi dapat murah. Takdelah menggagau nak mencari bila time dia nak pakai. ;) 


Lepas buat payment macam biasa Qim akan terus post  janji buat transaction/bank in sebelum pukul 2 PM. Thank you ;)

Thanks For Reading!

#bulumataelise #elise #eliseeyelashes #bulumatacantik #murah #cun #sayajual #sayajualbulumatapalsu #bazarpaknil #cantik #mua #muamalaysia #mekapartiswanita #mekap #mekapcun #bulumatacun #eyelashes #eyelashforsale #skincare #cabincrew

Saturday, 30 April 2016

Qimmy Melanie Make-Up Artist Service! URGENT! Mekap MURAH CANTIK BERPATUTAN~

Assalamualaikum w.b.t

Nak inform kepada sesiapa urgent nak mencari MUA di saat2 akhir. Majlis nak dekat? event dalam seminggu? Insyaa Allah Qim boleh bantu. Terus roger Qim kat whatsapp. Mana tau kita boleh bekerjasama di suatu hari yang indah. ;) 


Oh ye teringat sorang customer saya, sangat kelakar orangnya. Sporting sangat , dah la Qim ni suka gelak. Haha nasib baik dengan berbekalkan ilmu di dada, Qim dapat fokus dan siap On-Time, Alhamdulillah. :) Tak kesahlah macam mana pun customer Qim, yang pasti dorang happy dengan hasil kerja Qim. Terima kasih kepada mereka yang pernah dimekapkan oleh Qimmy Melanie. =)

Pada entry kali ini ada beberapa contoh mekap pada diri ini, bila takde kerja di rumah, pokoknye bila tgh FREE, sendiri test mekap2 baru dibeli. Haha. So, korang boleh tengok ye, jika berkenan boleh contact Qim. Ditunggu ya panggilannya.

 Whatsapp: 013-3588664 

Save the Date!
Book Your Special Date with
~Qimmy Melanie~


 Do You Love This Kinda Look? <3



Combination

Mencari Make-Up Artist? Murah & berpatutan? Sini! Makeover Session.

Whatsapp: 013-3588664 

Save the Date!
Book Your Special Date with
~Qimmy Melanie~

Instagram: @qimmymelaniemakeup
Facebook: Qimmy Melanie MakeUp

If you guys think the red lipstick is too ROARR! for you. Hihi, you guys can request other look as well. No worries.

N.A.T.U.R.A.L

 All photos taken are Original. No editing.


Guys, for further information regarding this, do Whatsapp me. Please don't hesitate to contact me. It's an honor to work with you guys. Thank you.
=)

Whatsapp: 013-3588664

#mekap #makeup #mekapmurahcantik #cun #cantik #natural #macamcantikje #jelita #mac #shuuemuera #revlon #makeupartistmalaysia #makeuparist #kl #selangor #klangvalley #1malaysia #mekapnatural #glowing #glow #mekapmurah #hargastudent #prompnight #nikahsanding #nikah #sanding #bacheloratteparty #graduatiom #birthday #dinner #makeupforspecialevents #events #muakl #klang #mekapmurah #kryolan #skincare #serum #tabitaoriginal #sayajual #servismekap #mekaptunang #mekapsanding #muamalaysia #macmalaysia

Thanks For Reading! <3









Friday, 29 April 2016

Make-Up Artist Murah Qimmy Melanie Mengikut Bajet Anda!

Assalamualaikum w.b.t


Salam Jumaat. Pada hari Jumaat yang penuh barakah ini, Qim ada mood pula nak update entry baru. Setelah sekian lama tak update2. Sedehhh :'( Terima kasih kepada siapa yang still buka blog yang tak seberapa ni. Lepas ni  Insyaa Allah Qim akan try update selalu kat sini selain di Facebook & Instagram ya. Senang sikit kan. Kali ni nak tulis entry pepanjang sikit. Hihi =)




 Anyway, mesti semua yang buka blog ni sedang tercari-cari MakeUp Artist buat majlis2 tertentu kan. Yang penting mesti dengan harga berpatutan kan. Zaman sekarang ni ada lagi ke servis mekap yang murah dan cantik? Jawapan YES! Mestilah ada lagi. :) Untuk makluman semua, Qim menawarkan servis mekap mengikut bajet anda, anda ada bajet tertentu? Jangan risau, inform saya terlebih dahulu. boleh contact Qim terus di talian tertera di bawah: 

Contact/Whatsapp:
013-3588664

BASED IN KL(Cheras) / SELANGOR (Klang)
AND YES, I DO TRAVEL <3

Qim available untuk semua acara, tak semestinya untuk kahwin, sanding & tunang sahaja. Malah untuk segala acara/event yang memerlukan khidmat makeup artist, contoh korang nak gi kenduri kahwin ke, jadi bridesmaid ke, kenduri aqiqah, photoshoot untuk buat portfolio ke, atau korang nak pergi interview ke, majlis graduation, bolehlah guna khidmat Qim. Senang, contact saje, Nyatakan EVENT anda, TEMPAT & TIME event tu.






Untuk pembayaran seperti biasa, setelah bersetuju dengan harga mekap ditawarkan, anda diminta untuk membayar deposit (wang pendahuluan untuk book date mekap). Selagi tak book date, minta maaf Qim tak boleh proceed. Terima kasih atas kerjasama anda. 

Untuk kemudahan customer, Qim akan sampai ke destinasi lebih kurang 2-3 jam sebelum event. Ini adalah bagi memudahkan customer Qim untuk get ready sepenuhnya untuk event mereka setelah mekap. Mekap hanya mengambil masa dalam sejam setengah sahaja. Dan setelah mekap, customer boleh bayar secara 'cash' ataupun 'Maybank2U transaction' right after makeup. ;)

Untuk lokasi mekap, Just inform sahaja lokasi yang ingin dimekapkan. Tak kisah di mana2 yang penting customer merasa selesa. Itu yang paling utama. Dan yang paling penting, sambil makeup, anda akan diberi tips untuk penjagaan wajah dan apa2 soalan korang Qim 

Okaylah boleh add Qim: 

Instagram: @qimmymelaniemakeup
Facebook: Qimmy Melanie MakeUp



#mekap #makeup #mekapmurahcantik #cun #cantik #natural #macamcantikje #jelita #mac #shuuemuera #revlon #makeupartistmalaysia #makeuparist #kl #selangor #klangvalley #1malaysia #mekapnatural #glowing #glow #mekapmurah #hargastudent #prompnight #nikahsanding #nikah #sanding #bacheloratteparty #graduatiom #birthday #dinner #makeupforspecialevents #events #muakl #klang #mekapmurah #kryolan

Thanks For Reading! =)




Monday, 25 April 2016

Make-Up Artist Murah Berbaloi Qimmy Melanie

Assalamualaikum w.b.t

Hai salam sejahtera semua! Ya Allah sangat lama Qim tak update blog. Nah, ini dah tersangat Free ade lah mood nak update blog ni. Maaf ye uols. Cewah bajet Hanis Zalikha sangat. Konon. :P 
Okay Qim dah fokus pada Mekap je sekarang dan penjualan Tabita masih berjalan online. Alhamdulillah. All ready stock*, siapa nak order boleh lah whatsapp macam biasa. 

Percaya tak Qim dah pakai Tabita Skincare almost 6 years! 6 tahun okay. Sebab apa I yakin dengan Tabita? I hanya stick pakai dengan Tabita Original sahaja. I amik fresh dari centre, Jakarta. Sekarang, banyak sangat tiruan yang dorang repackaging semula. Hm.. Tak baik aniaya orang. :( Kulit  Qim sangat sensitive dan oily, lepas je pakai Tabita memang puas hati, produk lain semahal mana pun still tak boleh memuluskan kulit Qim ni. Sobs. Pada korang yang ragu-ragu, please la contact I. I taknak korang tertipu dengan peniaga yang tak bertanggungjawab menjual Tabita pelesu. huhu...Nak sangat beli murah tapi rupanya tak ori. :( Hati-hati ya sayang.

Okay back to the topic! BAMM!
Jom Mekap bersama MUA anda.
Qimmy Melanie
013-3588664
















Anyway, pada uols yang nak di'transform' kan oleh Qim silalah roger saya di whatsapp. Book your date. Tolong inform details macam ni kt Whatsapp: 013-3588664


DATE:

EVENT:

TIME:

VENUE:


Lepas konfirmasi, boleh lah terus bank in / transfer deposit (DP) untuk BOOKING DATE MEKAP. Untuk deposit, nanti Qim akan tetapkan. Sebab selagi tak transfer DP, Qim tak boleh book n proceed sesi mekap uols sebab date kena Fix. takut nanti last minute tak jadi or senang-senang cancel. Kesianlah kat saya hihi. :) Cepat transfer deposit, supaya tak nak clash timing customer lain. Kalau uols dah bayar DP terus, BAMMM! Kiranya date tu milik korang lah. Nama korang dah  tersergam indah kat buku mekap Qim. =D So, uols dah boleh goyang kaki. Let's save the date!

Instagram: @qimmymelaniemakeup



Thanks for reading!


#mekap #murah #mekappengantin #mekaptunang #mekapevent #mekapdinner #mekapcantik #mekapcun #kl #klang #selangor #makeup #flawless #rugitakbookdatemekap #mac #kryolan #bobbibrown #ltpro #jommekap #gothic #natural #naturalmakeup #revlon  #klang #kl #mekapgraduation #naturallook #mekapnatural #cheras  #macamcantikje #jelita #mac #shuuemuera #revlon #makeupartistmalaysia #makeuparist #kl #selangor #klangvalley #1malaysia #mekapnatural #glowing #glow #mekapmurah #hargastudent #prompnight #nikahsanding #nikah #sanding #bacheloratteparty #graduatiom #birthday #dinner #makeupforspecialevents #events #muakl #klang #mekapmurah #kryolan

Thank you!



Monday, 11 January 2016

Class Mekap 3 jam (Private) RM100 sahaja!

Assalamualaikum w.b.t

Instagram: @qimmymelaniemakeup
Make Up done by me.

013-3588664 (Whatsapp)

Kepada sesiapa yang ingin belajar cara mekap yang betul, boleh lah menghadirkan diri ke kelas privasi saya IKUT TIME ANDA (still kena refer schedule sy) and satu session akan mengambil masa dalam 3 jam sahaja, sekali kelas bayarannya hanya RM100 sahaja. Boleh One-on-One, atau boleh bawa kawan sekali. Jadi, saya dengan anda sahaja. Saya akan ajar 'basic skills', dan ada tips2 MAGICAL TOUCH yang selalunya digunakan oleh MAKE UP ARTIST zaman sekarang. Apa tunggu lagi, Jom whatsapp ramai2 ke nombor qim 013-3588664  

Instagram: @qimmymelaniemakeup



Tak rugi belajar mekap. Saya suka tengok orang cantik & saya suka dengan orang yang suka belajar nak jadi cantik! Terima Kasih.